АСТРОЛОГИЈА за
деновите од седмицата
Што треба да правиш секој ден?
Овен
Денес не треба да се грижиш околу работата. Задржи го својот оптимизам и самодоверба како твои силни страни и ќе бидеш способен да надминеш секаква пречка!
Бик
Емоционално, се чини дека работите тргнале во погрешен правец. Наутро чувствуваш дека ситуацијата излегува надвор од контрола, обиди се да зборуваш со твојот партнер и заеднички да дојдете до најидеалното решение.
Близнаци
Во последно време си фокусиран на решавање сериозни проекти на работа и ги имаш заборавено малите задоволства на животот. Посвети се повеќе на семејниот живот но во исто време, откажи се од некои претерувања!
Рак
Дали чувствуваш дека си маргинализиран од колегите на работа? Пред да почнеш да трагаш по одмазда, не мислиш ли дека е подобро да го анализираш твоето сопствено однесување? Доколку процениш со ладна глава, доста е веројатно да откриеш дека дел од вината е кај тебе.
Лав
Кажи што имаш на ум без да се грижиш толку многу за другите! Денес, мораш да го поддржиш својот став пред огромна публика и доколку не покажеш самоконтрола, ризикуваш да бидеш исмеан. Обиди се да побараш совет од оние што се нашле во слични ситуации!
Девица
Денес ќе бидеш инволвиран во важен проект со некои од твоите колеги. Доколку не се сложувате многу добро, имаш две опции: или да се откажеш од твојата гордост, или да зборуваш со твојот шеф и да те премести во друг тим..
АЦТЕШКИ ЗОДИЈАК
Посебноста на Ацтешкиот Зодијак е уште поистакната, бидејќи доколку ситуацијата што ќе ја прочиташ не те претставува тебе, во тој случај едноставно одбери го помеѓу 20те знаци оној што те претставува, според една од двете табели на годината (А и Б) и 13 групи (одбери знак од групите табели според твојата година на раѓање). Така, описот за којшто мислиш дека те претставува ќе биде примарниот, а другите 12 ќе бидат секундарни, во коишто ќе се пронајдеш себеси делумно или многу малку. Како што е случајот со цивилизациите во Кина, Индија или Европа, Американските цивилизации развиле свој астролошки систем, заснован на движењето на ѕвездите што се видливи на небото. Археолошкото истражување ја има воспоставено годината 600 ПНЕ како точка на потекло на Амероиндијанската астрологија, иако се верува дека датира од уште поодамна. Астролозите на древната Мезоамерика (што ги вклучувала Мексико и дел од Централна Америка – Новиот Свет) ја развиле оваа наука во изолација и без никакво влијание од други традиции. Јадрото на Мезоамериканската астрологија, Олмеците, Толтеците, Маите, Запотеките и Ацтеките, се претставени од 20 дневни знаци. Суштински, оваа астрологија се разликува од онаа со којашто сме запознаени. Меѓутоа, и во двете класични, Европската и Мезоамериканската астрологија, 12 знаци може да опишат и личност и настан. Сепак, во Мајанската / Ацтешката астрологија знаците повеќе не претставуваат делови од распоредот на ѕвездите (соѕвездијата), туку се засновани на поминувањето на времето и се всушност, имиња на деновите. Тоа значи дека Маите и Ацтеките имале 20-дневен циклус на месечина. Биоритамот што е користен од Мезоамериканските астролози наметнале друг циклус, од 13 денови, што може да биде поврзан со класичната седмица, и во којашто деновите биле нумерирани од 1 до 13. Со оглед на тоа што првиот ден од 20-дневниот циклус се совпаднал со првиот ден од 13-дневниот циклус, доаѓаме до заклучок дека Мајанскиот / Ацтешкиот календар имал 260 денови, циклуси врз основа на кои се засновани современите програми за астролошко предвидување. Бидејќи Ацтеките важеле за исклучителна цивилизација во Јужна Америка, со почетоците на Шпанското освојување, било воспоставено симболите и имињата воведени од Ацтешки астролози да бидат користени за повторно да се вреднува оваа неправедно заборавена древна астрологија: Ацтешкиот Зодијак.
Добиј хороскоп
за секој ден
Име
Телефон
Со притискање на копчето се согласуваш за обработување на личните податоци и се согласуваш со нашата Политика на Приватност